Home News News 07/08 Podsumowanie sezonu w Sportowej Niedzieli na TVP Info

snowboard

Podsumowanie sezonu w Sportowej Niedzieli na TVP Info
wtorek, 18 marca 2008 15:42

mateusz ligockiW programie Sportowa Niedziela, emitowanym przez Telewizję Polską, do studia na żywo zaproszono selekcjonera Piłkarskiej Kadry Narodowej, Leo Beenhakkera oraz najlepszego polskiego snowboardzistę, Mateusza Ligockiego. – Beenhakker pogratulował mi sukcesu a ja, ściskając mocno jego dłoń, życzyłem powodzenia na Euro.

Widzowie, oraz goście w studiu mogli obejrzeć podsumowanie sezonu naszych reprezentantów sportów zimowych, ze szczególnym uwzględnieniem zmagań Mateusza Ligockiego. Była również mowa o sytuacjach z wcześniejszych sezonów, kiedy często pokładano nadzieję w Matysie trochę na wyrost. – Zawsze powtarzałem, że konkurencja snowcrossu należy do jednej z najbardziej rotacyjnych, a przebijanie się do przodu wymaga doświadczenia w walce z najszybszymi. Nawet ten sezon, pomimo dużych sukcesów mógł być jeszcze lepszy, nie wszystko jednak zależało od formy i przygotowań. Taki jest charakter tej osobliwej konkurencji – zaznaczał Ligocki.

Od strony medialnej, tegoroczny sezon obfitował w większą dynamikę wokół snowboardu niż w latach poprzednich. Polski Związek Snowboardu wraz z Partnerami marketingowymi podjął próbę zbliżenia tej dyscypliny do szerszego grona publiczności. Czy to się udało? – Polski snowboard rośnie w siłę nie tylko za sprawą naszych występów, ale również poprzez większe starania PZS-u oraz jego Partnerów i wielu organizatorów, którzy nie tylko aktywnie śledzili nasze poczynania, ale zrzeszyli się w cykl imprez snowboardowych Freestyle Challenge smashed by Play, o którym jako kadrowicze dużo słyszeliśmy – zaznacza szósty zawodnik generalnej klasyfikacji Pucharu Świata w snowcrossie Matys Ligocki.

Dodaj komentarz

Kod antysapmowy
Odśwież

Snowboard MDS #53

MDS 53 Travis Rice - „gwiazdorski” wywiad;
Denis Leontiew – objawienie sezonu?
Sprzęt: gadżety, testy, opisy;
SNB szklanym okiem, czyli klasycy fotografii - Yarrek;
Rumunia dla zuchwałych, druga część Projektu 176;
Step by step – nauka trików;
Gniazdo na mękach, czyli dalsza część fizycznych katuszy;
Ratrakomania, czyli freeride w Macedonii;
Szpindl – jak świecka tradycja zobowiązuje;

Ciekawe artykuły

News image

Nauka równowagi

Umiejętność utrzymania równowagi dla początkujących snowboardzistów nie jest taka prosta jak by mogło się wydawać. Jest to jednak jeden z po...

Czytaj całość
News image

Jak się ubrać na deskę

Ubiór snowboardzisty jest bardzo ważną sprawą. Nie sztuką jest ubrać się byle jak, sztuką jest ubrać się tak aby żadne warunki atmosferyczne...

Czytaj całość
News image

Wywiad z Maćkiem Migaczem

Chcaiłbym Cię zapytać o to o co pewnie już nie jedna osoba Cię pytała a mianowicie jak zaczęła się Twoja przygoda ze snowboardem. Czy mógłb...

Czytaj całość
News image

Technologia butów FLOW 07/08

Czytaj całość